Nya svenska medborgare välkomnades

Förra året fick 436 Uddevallabor svenskt medborgarskap. Detta firades traditionsenligt i Bohusläns museum på nationaldagen. Ett 90-tal av de inbjudna deltog i ceremonin tillsammans med sina familjer.

Många kom till den högtidliga ceremonin på Bohusläns museum.

Tal hölls av museichef Hans Kindgren och kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg och kören "Joyvoice" stod för musikunderhållningen.

Alla nya svenska medborgare fick sedan ta emot diplom, flagga och presentpåse som delades ut av kommunfullmäktiges presidium - Alf Gillberg, Jaana Järvitalo och Ralph Steen.

Arrangemanget avslutades gemensamt med nationalsången, innan servering av kaffe och tårta.

Uddevalla kommun har uppmärksammat nya svenska medborgare på liknande sätt sedan år 2000. Arrangemanget genomförs i samarbete med Bohusläns museum.