Friluftsfrämjandet får årets folkhälsopris

På kommunfullmäktiges sammanträde igår onsdag fick Friluftsfrämjandet i Uddevalla ta emot årets folkhälsopris. Priset består av 10 000 kronor och ett diplom som delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg och Hälsopolitiska rådets ordförande Gunilla Magnusson.

Friluftsfrämjandet i Uddevalla får årets folkhälsopris.

Friluftsfrämjandet i Uddevalla får årets folkhälsopris.(Klicka för större bild)

Motiveringen till pristagarna:

”En ideell förening som i ur och skur under 80 år tagit med Uddevalla kommuns invånare i en härlig gemenskap på naturupplevelser som
paddling, vandring och skridskoåkning. De håller fjällstugorna öppna vintertid och erbjuder naturen som mötesplats i form av skogsmulle, seniorvandring och information om friluftslivet till nyanlända. Engagerade ledare bidrar till en
positiv miljö och jämlik hälsa oavsett ålder eller kulturell bakgrund så att vi tillsammans kan bidra till en socialt, ekologisk och därmed ekonomisk hållbar framtid.

Folkhälsopriset syftar till att uppmuntra goda exempel på insatser inom folkhälsoområdet och stimulera till fortsatt arbete för att främja befolkningens hälsa och förebygga ohälsa.

Övriga nominerade under 2017:

• Lotta Rahm och Ing-Marie Fredriksson
  • Joakim Hermansson