Ny kommunkarta för Uddevalla

Nu är Uddevallas sprillans nya kommunkarta klar. Kartan är interaktiv vilket innebär att du kan välja olika kartlager, söka adresser och skriva ut kartan i olika format.

Uddevallas nya kommunkarta är interaktiv.

Kartan bygger på en modern plattform som gör den snabb vid zoomning och vid hämtning av information från olika kartlager.

- Det viktigaste när vi skulle ta fram en ny karttjänst för Uddevalla var att den skulle vara snabb och enkel att använda. Kartan är också anpassningsbar till den plattform du använder - dator, surfplatta eller mobiltelefon, säger Ylva West och Ingvar Petersson, GIS-ingenjör och GIS-samordnare.

I nuläget finns tolv olika kartlager att välja mellan: förskolor, grundskolor, gymnasieskolor, skolupptagningsområde, parkeringsplatser, badplatser, bibliotek och bokbuss, idrottsanläggningar, fritidsgårdar, koloniområden, vandringsleder och cykelrutter. Kartinformationen har länkar till webbsidor där du kan få ytterligare information. Till kartan hör också detaljrika flygfoton som är tagna under hösten 2016. Efterhand kommer antalet kartlager i Uddevalla kommunkarta att byggas på.

Andra användbara funktioner är att kunna skissa med ritverktyg och mäta area och avstånd. Exempelvis kan du skapa egna kartbilder över ett tänkt löparspår eller cykellopp. Google street view finns också som funktion.

Framtagandet av den nya kartan sker i ett samarbete med tio andra västsvenska kommuner: Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Halmstad, Jönköping, Alingsås, Lilla Edet, Partille, Ale och Värnamo. Samtliga kommuner använder samma grundprogram i sina kartor.

Här kan du se nya kartan