Vill du delta i kultur- och integrationsmässan?

Ladda upp för en festlig dag på Bohusläns museum med spännande möten, föreläsningar och seminarier om brännande frågor. I höst anordnas kultur- och integrationsmässan och du är välkommen att medverka!

Var med du också på kultur- och integrationsmässan!

Var med du också på kultur- och integrationsmässan!

Mässan engagerar redan ett 20-tal föreningar, studieförbund, organisationer och kommunala verksamheter som ingår i nätverket Tillsammans för inkludering. Syftet med mässan är att visa upp allt det engagemang som finns för integrationsfrågor i Uddevalla. Det utlovas musik, dans, intressanta föreläsningar, provsmakning av mat och aktiviteter för barn.

- Vi hoppas att alla möjliga föreningar eller organisationer som är intresserade av integrationsfrågor vill delta! Mässan syftar till att öka förståelsen för vårt nya samhälle med vår stora mångfald av människor, säger Linnea Lindgren, integrationssamordnare.

Även intresserade företag är välkomna att vara med. Planeringen för mässan pågår för fullt och idéerna sprudlar om vad som ka finnas med på programmet.

- Vi vill skapa ett forum och visa vilket fantastiskt samhälle vi har och vilka möjligheter det finns om vi gör det tillsammans, säger Marko Savanovic, Studieförbundet Vuxenskolan.

- Alla är en del av den här samhällsförändringen och vi måste hitta olika plattformar att ses på. En del tycker det är roligt att träffa människor från andra kulturer, medan andra är lite rädda. Seminarierna är ett sätt att mötas och föra dialog, säger Thomas Ericson, Rotary Skansen.

- Framför allt blir mässan ett festligt och roligt tillfälle att knyta nya kontakter och få nya kunskaper, säger Linnea Lindgren.

Kultur- och integrationsmässan äger rum 7 oktober på Bohusläns museum.

På bilden syns några av de medverkande i kultur- och integrationsmässan
Bakre raden från vänster: Said Osman, chef integrationsenheten, Siv Tengberg, Samhällsguide Uddevalla, Catarina Svensson Brodén, Svenska kyrkan Uddevalla, Ingela Sörensson Nilsson, chef Bryggan/modersmålslärarna, Thomas Franzén, idrottskonsulent Västsvenska idrottsförbundet/Sisu idrottsutbildarna väst, Zabihullah Matin, Sveriges ensamkommandes förening i Uddevalla (SEF) samt Brobyggare på integrationsenheten, Thomas Ericson, Rotary Skansen, Lars Wallin, Uddevallakasetten och Studiefrämjandet, Fredrika Abrahamsson, etableringskoordinator, Sten-Åke Lyngstam, Ljungskile Rotaryklubb. Främre raden från vänster: Anna Bjerkstig, förstelärare i svenska som andraspråk och samordnare för nyanländas lärande, Karin Johansson, Tehus Fyrbodal, Ramiza Poljo, ABF Fyrbodal, Annika Falk, Ljungskile folkhögskola, Linnea Lindgren, integrationssamordnare, Fereshteh Naderi, Ungdom Familj Förening (UFF), Marko Savanovic, Studieförbundet Vuxenskolan, Kiomars Heydar, Exportfrämjande Integration.

För mer information, kontakta gärna:

Linnea Lindgren
Integrationssamordnare
Telefon 0522-69 61 44
E-post linnea.lindgren@uddevalla.se

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00