Begränsad utplantering av fisk

I år sker begränsad utplantering av regnbåge i Stora Grågåsvattnet och Smedsvattnet på Herrestadsfjället. Det innebär att tillgången på fisk kommer att vara mindre än tidigare år.

Utsättning av fisk sker bara i Stora Grågåsvattnet och Smedsvattnet i år.

Anledningen är att länsstyrelsen beslutat att odlad regnbåge från Vänern (kommunens tidigare leverantör) inte får sättas ut i andra vatten.

Odlare av fisk i andra vatten än Vänern och i närområdet har inte tillräckligt med fisk i sina odlingar för att kommunen ska kunna köpa in den mängd som normalt brukar sättas ut.

På grund av detta kommer ingen fisk alls att sättas ut i Metsjön på Herrestadsfjället, och i Stora Grågåsvattnet och Smedsvattnet sker enbart begränsad utplantering av rengbåge. Förhoppningen är att utplanteringen av regnbåge under nästa år kommer upp i normal omfattning.

Det finns dock fler fiskemöjligheter i vår vackra kustkommun! Mer information om fiskeområden, fiskekort och regler