Vandra med digital karta på Bohusleden

Nu har Bohusleden klivit in i den digitala världen. Från och med i år kan du som vandrar se information om delsträckorna längs leden i en interaktiv karta, som kan skrivas ut i olika format. Den digitala kartan omfattar hela Bohusleden från Mölndal i söder till Strömstad i norr.

Förbered din vandring med den digitala kartan över Bohusleden innan du ger dig av.

Förbered din vandring med den digitala kartan över Bohusleden innan du ger dig av.

Bohusleden är sammanlagt 37 mil lång och indelad i 27 olika etapper. Leden bjuder på en varierad och vacker natur där du kan uppleva växt- och djurlivet på nära håll.

I den digitala kartan med Bohusleden får du tips om sevärdheter, fornlämningar eller andra intressanta platser. Genom att klicka på olika delsträckor får du upp länkar till detaljerad information om terräng, svårighetsgrad och annan nyttig fakta.

- Bohusleden är en fantastisk tillgång för både invånare och besökare i våra trakter och ger alla chans att komma ut i vildmarkslik natur. Vi hoppas att den smidiga digitala kartan över Bohusleden leder till att fler ger sig ut och vandrar, säger Anna Reinhardt, avdelningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Kartan kan användas som en topografisk karta eller som flygfoto. Den har på en del platser även streetview-funktion, så du kan se hur det ser ut i omgivningen på marknivå.

Så – förbered dig noga, snör på dig vandringskängorna och upptäck naturen!

Arbetet med att ta fram den digitala kartan för hela Bohusleden har genomförts av Uddevalla kommun.

Mer information om Bohusleden och interaktiv karta

Mer information om vandringsleder

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00