Kinabesök för framtida samarbete

På onsdagen fick Uddevalla kommun besök av en delegation från Kina. Representanter från staden Shiyan i provinsen Hubei träffade politiker och tjänstemän i stadshuset.

Uddevalla kommun fick besök av kinesisk delegation.

Uddevalla kommun fick besök av en kinesisk delegation från Shiyan på onsdagen. (Klicka för större bild)

Den kinesiska delegationen är i Västsverige och har kontaktat Uddevalla kommun för ett besök. Syftet är att få till stånd ett framtida samarbete mellan Shiyan och Uddevalla, med fokus på utveckling och näringslivsfrågor.

Den kinesiska delegationen fick veta mer om Uddevalla, om stadens utveckling, näringsliv och tillväxt.

- Vi ser besöket som intressant och värdefullt och som ett första steg för ett eventuellt närmare samarbete, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

Ingemar Samuelsson och Zhang Weigou.

Kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson och partisekreterare Zhang Weigou från Shiyan är eniga om ett fortsatt samarbete.