Uefa futsal cup till Uddevalla

På onsdag 23 augusti startar Uefa futsal cup i Agnebergshallen i Uddevalla. Då har du chans att se de svenska mästarna IFK Uddevalla futsal möta flera europeiska lag.

Uefa futsal cup arrangeras i Agnebergshallen 23-26 augusti.

Uefa futsal cup arrangeras i Agnebergshallen 23-26 augusti. Foto: IFK Uddevalla futsal

Matcherna pågår onsdag, torsdag och lördag och lagen kommer från San Marino, Andorra och Tyskland. Vinnarna i gruppspelet kommer att gå vidare till nästa omgång i Uefa cup som hålls i Finland.

Kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson inviger Uefa futsal cup onsdag 23 augusti klockan 19.15 i Agnebergshallen. Därefter talar även Dennis Fredriksson, klubbchef IFK Uddevalla.

- Det är spännande att Uddevalla
fått möjlighet att arrangera ytterligare ett internationellt evenemang. Att Uefa Futsal cup anordnas här är en viktig stimulans för hela idrottsutvecklingen i vår kommun, säger Ingemar Samuelsson.

- Futsal är en sport som växer som det knakar. Gillar man fotboll, teknik, fart och underhållning så gillar man futsal, säger Harry Gerd, turneringsansvarig för Uefa futsal cup.

Uefa futsal cup pågår 23-26 augusti. IFK Uddevalla futsal vann guld tidigare i år och är svenska mästare i futsal.

Samhällsguide Uddevalla kommer att vara på plats under cupen i Agnebergshallen på onsdag klockan 17.00-19.30 för att informera om sin verksamhet. Just nu finns behov av fler samhällsguider.

Mer information om Uefa futsal cup och biljetter