Upptäck Skalbankarna på söndag

Fisketävling, skalbanksbingo och vandring är något av det du kan sysselsätta dig med på Skalbankarna söndag 27 augusti. Packa picknickkorgen och upplev en dag i naturen!

Kom till de unika Skalbankarna 27 augusti! Foto: Jan Uddén

Uddevalla sportfiskeförening anordnar fisketävling för barn och unga vid Bräckedammen intill Skalbanksmuseet.

Museet håller öppet från klockan 11.00. Då finns kommunekologerna på plats och kan svara på frågor om kommunens arbete med att ta fram en naturvårdsplan för Uddevalla, där finns även en information som berättar mer om vad en naturvårdsplan är.

Inne på Skalbanksmuseet kan du också hämta brickor till skalbanksbingo för barn.

- Välkommen att upptäcka våra unika skalbankar! Under dagen kan du ställa frågor till oss alla om detta fantastiska och annorlunda område i Uddevalla. Vi bjuder på kaffe, saft och kaka och det är fina priser i våra tävlingar, säger Sofia Ström, kommunekolog.

Vill du veta mer om växterna vid Skalbankarna? En kortare naturvandring med fokus på botanik kommer att genomföras med start klockan 12.00.

Varmt välkomna!

Tid och plats: Söndag 27 augusti klockan 11.00-13.00, Skalbankarna och Skalbanksmuseet, Kurödsvägen 1, Uddevalla. Skalbanksmuseet håller öppet till klockan 17.00.

Arrangörer är Uddevalla kommun tillsammans med Bohusläns museum och Uddevalla sportfiskeförening och föreningen Bohusläns Flora. Evenemanget genomförs med stöd av bidrag från Länsstyrelsens Lokala naturvårdssatsning (Lona).