Första spadtaget för Källdalsskolan

Nu startar bygget av nya Källdalsskolan. På fredagen togs det officiella första spadtaget för ett av de största byggprojekten i kommunen. Källdalsskolan byggs för elever i årskurs F-6 och byggnaden kommer även att innehålla fullskalig idrottshall, fritidsgård och infotek.

Första spadtaget togs av Cecilia Sandberg, eleven Elvira och Annelie Högberg.

Första spadtaget togs av Cecilia Sandberg och Annelie Högberg tillsammans med eleven Elvira. (Klicka för större bild)

På plats vid ceremonin var över 400 elever från Herrestadsskolan, lärare och annan skolpersonal, politiker, tjänstemän och representanter från entreprenören Tuve bygg som ska uppföra skolan.

Cecilia Sandberg, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, hälsade alla välkomna. Hon pratade bland annat om att Uddevalla är en ort som växer med fler invånare och att allt fler barn behöver plats i skolan.

- Idag är en historisk dag som vi kommer att minnas i många år framöver. Nu är det gräs här men när vi står här om några år kommer vi att stå vid en riktigt bra, fin, ny skola. Skolan får ett fantastiskt läge här i Källdal, sa hon.

Hon riktade sig också till eleverna med en önskan att de ska minnas skoltiden som något bra. Annelie Högberg, ordförande i kultur och fritidsnämnden, tog sedan vid. Hon berättade att byggnaden även ska inrymma fritidsgård, infotek och en stor idrottshall.

- Vi har bestämt att alla barn ska få möjlighet till en bra fritid. Här ska man kunna lära sig spela gitarr eller hänga och umgås med kompisar. Det är bra att kunna göra detta i närheten av den plats där man bor. Vi vill att alla ska få träffas och utvecklas, sa hon.

Det första officiella spadtaget togs sedan gemensamt av Cecilia Sandberg, Annelie Högberg och eleven Elvira från första klass. Alla barn stämde därefter upp i Herrestadsskolans egen sång, samt en helt nyskriven sång om Källdalsskolan. Ceremonin avrundades med att entreprenören Tuve bygg bjöd alla barn på glass.

Rektorerna för Herrestadsskolan, Eva Johansson och Anna Kindberg, är glada för att bygget av nya Källdalsskolan nu kommer igång. En arbetsgrupp från Herrestadsskolan har fått vara delaktiga i planeringen av den nya skolan och lämnat önskelista med bland annat större klassrum, grupprum och stor samlingsplats.

- Jätteroligt, vi är väldigt glada för den nya skolan och tror det blir toppen. Våra elever har också fått tycka till om nya skolgårdens utformning, säger Eva Johansson.

Nya Källdalsskolan kommer att ersätta Herrestadsskolan.

Tidigare nyhet om Källdalsskolan

Fem konstnärer ska smycka Källdalsskolan

Rektorerna Eva Johansson och Anna Kindberg är jätteglada att bygget av nya Källdalsskolan kommer igång.

Rektorerna Eva Johansson och Anna Kindberg är jätteglada att bygget av nya Källdalsskolan kommer igång.

Skisser på nya Källdalsskolan

Skisser på nya Källdalsskolan hängde uppe vid ceremonin.

Musikläraren Madelene Holmström framförde sin nyskrivna sång om Källdalsskolan, tillsammans med Sten Lindberg.

Musikläraren Madelene Holmström framförde sin nyskrivna sång om Källdalsskolan, tillsammans med Sten Lindberg.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00