Nordisk turnering i parasport i Uddevalla

Nu till helgen 2-3 september hålls Uddevalla Open, en nordisk turnering i parasport i Uddevalla. Då kan du se hundratals tävlande med någon funktionsnedsättning kämpa i fotboll, golf och bowling samt prova på race-running. Välkommen att följa tävlingarna!

Den 2-3 september kan du uppleva Uddevalla Open, nordisk turnering i parasport. Foto: Susann Sannefjäll

- Vi brinner för att låta alla människor få lika god tillgång till sport, idrott för alla, och vill visa att det är möjligt att utöva olika sporter med funktionsnedsättning. Som åskådare är det fantastiskt roligt att se spelarna, hur mycket de ger under matcher och tävlingar samt all spelarglädje de uppvisar. Vi hoppas många tar chansen att se tävlingarna, säger Marie Sandblom, parakansliet IK Oddevold.

Invigning

Officiell invigning av Uddevalla Open blir det klockan 10.00 lördag 2 september på Thordéngården, då alla hälsas välkomna! Kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson håller tal, liksom Ulf Eliasson, ordförande i parasport Bohuslän-Dal. Uddevalla Stadsmusikkår med drillflickor underhåller.

Tävlingsgrenar

Fotbollsmatcherna spelas på Rimnersvallens B- och C-planer samt vid Thordéngården både lördag och söndag, start cirka klockan 09.

Golftävlingarna håller till på Uddevalla golfklubb vid Bången under lördagen. Tävlingsformen är 9-håls singeltävling med poängbogey. Start klockan 13.00.

Bowlingtävlingarna arrangeras i bowlinghallen under lördagen, start cirka klockan 11.00. Individuellt kvalspel med tre serier per person.

Uppvisning i race-running hålls av RBU Uddevalla i sporthall A i Rimnershallen på söndagen, klockan 11.00. Från klockan 12.00 är det prova-på för deltagare med någon funktionsnedsättning.

Fritt inträde

Det är fritt inträde till alla matcher och aktiviteter under turneringen.

Nordisk turnering i parasport arrangeras i samarbete av IK Oddevold/Grundenverksamheten, Uddevalla golfklubb och RBU Uddevalla. Samarbetspartners är Uddevalla kommun, Parasport Bohuslän-Dal, Sisu idrottsutbildarna, Destination Uddevalla och Bohusläningen.

Mer information om Uddevalla Open

Se film från förra årets SM i parafotboll i Uddevalla