Massa skoj i höstens barnkulturprogram

Nu är höstens barnkulturprogram klart, som innehåller något för alla åldrar. Ta med barnen och se teater, musik och dans! Bland höstens nyheter finns en teaterföreställning med syntolkning och en arabisk föreställning som textas på svenska.

Ur föreställningen Min lillasyster Kanin. Foto: Sigyn Stenqvist

- Vi rivstartar hösten med föreställningen ”Min lillasyster Kanin” den 15 september, som vi släpper biljetter till på tisdag nästa vecka. Sedan har vi ett fullspäckat program med allt från sagostunder och bebisteater till workshop och komedi, säger Charlotta Byberg, barnkultursamordnare.

Föreställningen ”Pappa är ute och cyklar” med Teater 23 som visas på Regionteater väst 14 oktober kommer att syntolkas. Det fungerar så att de i publiken som behöver syntolkning får ett par hörlurar på plats. Sedan syntolkas det som händer på scenen.

- Det känns bra ur tillgänglighetssynpunkt att fler får möjlighet att uppleva våra arrangemang. Föreställningen ”Den lille prinsen”, som spelas på arabiska och textas på svenska är ytterligare en satsning för att få en bredare publik, säger Charlotta Byberg.

”Den lille prinsen” spelas 26 oktober på Regionteater väst.

Under höstlovet blir det bland annat cirkusskola med Cirkusexpressen, workshop i programmering och författarbesök av Ingela Korsell, som tillsammans med Åsa Larsson skrivit de populära Pax-böckerna.

Nästan alla föreställningar i barnkulturprogrammet är gratis, men det är bäst att boka biljett i god tid, de tar ofta slut. Detaljerad information om varje föreställning finns i programmet, som inom kort kommer att finnas på biblioteken, öppna förskolorna, Kontaktcenter och Bohusläns museum.

Du kan redan nu läsa barnkulturprogrammet digitalt här nedan.

Barnkultur i Uddevalla och barnkulturprogrammet