Grillfest på Skogslyckan - se filmen!

Ljuvliga dofter spred sig utanför Skogslyckans vård- och omsorgsboende på måndagen. Då bjöds alla boende och anställda på äkta grillunch av Joakim ”Jocke” Odehed, lagkapten i svenska barbeque-landslaget.

"Jocke" Odeheds grillmat blev en succé.

"Jocke" Odeheds grillmat blev en succé. Se film från grillfesten här nedan.

Varmrökt lax, kyckling, entrecote, varmrökta färska korvar och grönsaker som paprika, zucchini och spetskål. Dessutom saftigt kött, pulled pork, som tillagats i 14 timmar. Allt hade legat över glöd i olika varianter.

– Det bara smälte i munnen. Det var gott! Han är jätteduktig som har skött det här, sa Elin Jiremo som bor på Skogslyckan.

Initiativet till grillfesten togs av Isabel Dalholmer, aktivitetssamordnare vid Skogslyckans dagverksamhet. Hon ville hitta på något extra som kunde sätta guldkant på tillvaron för de boende.

– Jocke och jag känner varandra, så jag frågade honom om han ville komma och grilla hos oss. Och det känns fantastiskt att vi äntligen kunde genomföra detta! säger Isabel Dalholmer som haft god hjälp av sin kollega Mona Hansson och övrig personal.

Skogslyckans kök lagade potatisgratänger och tårtor medan Jocke Odehed fixade all grillmat med tillbehör, med hjälp av sponsring från Citygross.

– Det här är en så rolig och fin grej och det kändes självklart för mig att ställa upp. Jag har medvetet hållit tillbaka kryddorna och låtit råvarornas egna smaker komma fram, berättar han.

KORTA FAKTA
Joakim ”Jocke” Odehed och svenska BBQ-landslaget
Jocke är uddevallabo, hängiven grillentusiast på hobbynivå och lagkapten i det svenska BBQ-landslaget. Laget består även av Johan Kullberg, Johan Johansson och Johan Kentemo. Tillsammans vann de brons i kategorin lax under SM-tävlingarna i grill och barbeque i maj i år. Senare i höst åker de till Irland för att delta i VM.