Uddevallalärare nominerad till Guldäpplet

Maria Resenius, lärare på Uddevalla vuxenutbildning, har nominerats till utmärkelsen Guldäpplet. Guldäpplet är ett lärarstipendium som årligen delas ut till lärare som förnyar undervisningen med stöd av IT, arbetar inkluderande och bidrar till kollegornas kompetensutveckling genom att dela med sig av sina idéer och erfarenheter.

Maria Resenius

Guldäpple-nominerade läraren Maria Resenius.

I motiveringen står följande:

"Maria har varit ledande och drivande när vi bytt plattform
till GAFE som inneburit en mycket tydligare struktur för såväl personal som elever. Hon en mycket duktig pedagog där hon främst får beröm för sin tydliga struktur och engagerade arbetssätt. Genom sin tydliga struktur och stöd får hon med sig samtliga elever på tåget. Alla mallar och manualer delar hon generöst med sig till all personal."

En jury utser finalisterna i september och dessa offentliggörs i samband med Bokmässan i Göteborg 28 september. Vinnaren presenteras på Skolforum i Älvsjö måndagen den 30 oktober.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Sveriges kommuner och landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Gleerups utbildning AB, Netsmart AB, Studentlitteratur AB, Tieto education, healthcare & welfare AB, Föreningen DIU och stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00