Spännande författarbesök i höst

Ladda för en spännande höst! Möt författarna Majgull Axelsson, Jan Bergman, Maja Hagerman och Ola Larsmo som kommer till biblioteken i Uddevalla. Dessutom kan du låna hem koreografen Carl-Olof Berg som ger en föreställning i ditt hem mot en kopp kaffe.

Bild från biblioteksprogrammet

- Vi har försökt sätta samman en bra mix med bredd och djup hos de författare som besöker oss. Vi har märkt ett stort intresse för våra föreläsningar och boksamtal och hoppas att de blir lika välbesökta nu i höst som tidigare, säger Annika Övermyr, enhetschef Uddevalla Stadsbibliotek.

Först ut den 19 september på Stadsbiblioteket är Jan Bergman, som föreläser om Kvinnliga agenter i svensk underrättelsetjänst under andra världskriget. Hans bok ”Sekreterarklubben” utkom 2014, och handlar om de kvinnliga agenterna som tillhörde den hemligaste och minst glamorösa delen av svensk underrättelsetjänst.

Majgull Axelsson besöker Dalabergs bibliotek 12 oktober och föreläser om ”Ditt liv och mitt”, som är hennes nyutkomna roman. Majgull Axelssons romaner handlar ofta om det mänskliga psyket och om hur relationen barn-förälder formar oss.

Maja Hagerman kommer till Stadsbiblioteket 10 oktober och föreläser på temat Rasbiologens gåta. Hennes biografi handlar om chefen för Statens institut för rasbiologi 1922-35, Herman Lundborg, om forskningsgåtorna han trodde sig lösa och om forskarvännerna i Nazityskland som var inflytelserika rasexperter.

Koreografen Carl-Olof Berg kommer till Stadsbiblioteket 30 oktober. Då kan du boka och låna hem honom för en föreställning i ditt hem. Han uppträder även med föreställningen ”Bögen och det melankoliska popquizet vid pianot” på Stadsbiblioteket.

Ola Larsmo föreläser 7 november på Stadsbiblioteket om sin bok ”Swede hollow”. Hans bok skildrar hur några av de svenska immigranterna till Amerika vid 1800-talets slut aldrig lyckades ta sig in i det nya samhället och hur de levde i misär, illa sedda av alla.

Läs höstens biblioteksprogram

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00