Min lyxdag för personer med funktionsnedsättning

Skönhetstips, modevisning och yoga väntar under ”Min lyxdag” – en upplevelsedag för alla åldrar. Dagen arrangeras lördag 16 september på Bohusgården för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Massage

Under ”Min lyxdag” blir det modevisning med kläder bland annat från Da Capo – en second hand-butik som drivs som en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Det blir också föreläsningar, musik, matupplevelser, massage, fritidsaktiviteter, hårvård, sport och mycket mer. Studenter och lärare från stödpedagogutbildningen på Uddevalla vuxenutbildning deltar som värdar under dagen och lotsar besökarna till olika aktiviteter och serverar fika.

- Jag brinner för målgruppen - personer med intellektuell funktionsnedsättning. Jag vill att alla ska känna sig delaktiga och få ta del av allt det som finns i samhället, säger Margareta Lunde Martinson, föreläsare och initiativtagare till ”Min lyxdag”.

Socialtjänsten sponsrar arrangemanget på så sätt att ett 40-tal personer med funktionsnedsättning som har någon form av insats från Uddevalla kommun kan delta.

- Det är ett fantastiskt roligt evenemang. Personer med intellektuell funktionsnedsättning har inte samma möjligheter att ta sig iväg på sådana här aktiviteter, många har begränsad ekonomi, säger Mathilda Isaksson, avdelningschef socialtjänsten.

Arrangemanget anordnas av Smartbojen Utbildning AB i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Uddevalla och stödpedagogutbildningen på Uddevalla vuxenutbildning.

Mer information om Min lyxdag

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00