Förskolebarn inviger Matjordens dag

Imorgon fredag kommer 200 förskolebarn från åtta av kommunens förskolor att inviga Matjordens dag. Evenemanget anordnas på Gullmarsberg i Skredsvik och är öppet för allmänheten helgen 16-17 september.

Planterar

Matjordens dag är en mässa och mötesplats för lantbruk, livsmedel och lokal produktion. För att öka intresset för dessa frågor bland barn och unga har arrangören bjudit in förskolebarnen i Uddevalla kommun för att inviga mässdagarna på fredagen klockan 13.00.

Barnen kommer att åka buss till Skredsvik, där arrangören plockar upp alla besökare med traktor och vagn och kör till Gullmarsbergs säteri. Barnen är med under mässans invigning och får klippa invigningsbandet. Utställarna bjuder sedan barnen på mat och överraskningar.

Fredagen den 15 september är mässan enbart öppen för branschfolk. Allmänheten är välkommen 16-17 september.

Mer information om Matjordens dag