Studentmedarbetare ny anställningsform

Studerar du på högskola, universitet eller annan eftergymnasial utbildning och vill jobba extra i kommunen? Från och med i höst är det möjligt att få anställning i Uddevalla kommun som studentmedarbetare.

Studenter

Studenter kan söka jobb som studentmedarbetare i Uddevalla kommun.

Kravet är att du som studerar läst klart det första året på din utbildning och studerar på heltid. Syftet är att du som studentmedarbetare ska ha ett arbete som är direkt kopplat till de studier du läser.

Studentmedarbetaren har en vanlig anställning i kommunen och kan arbeta som mest 6-15 timmar i veckan (i snitt över terminen), beroende på det lärosäte du studerar vid. Arbetet är tidsbegränsat för att det ska vara möjligt att kombinera med studier.

För kommunens del är det mycket positivt att kunna knyta till sig kvalificerad arbetskraft i form av studenter från eftergymnasial utbildning, särskilt inom områden där det råder brist på arbetskraft. Som studentmedarbetare kan man få arbeta med utredningar, komma in vid särskilda arbetstoppar eller delta i ordinarie verksamhet.

- Kommunen är en attraktiv arbetsgivare med cirka 200 olika yrken, vi vill marknadsföra vilka enorma möjligheter det finns här. Studenten får å sin sida ett värdefullt extrajobb med direkt anknytning till studierna. Det ger viktiga erfarenheter, nätverk och referenser, säger Sara Gustafsson, personalchef i Uddevalla kommun.

Studentmedarbetarens lön sätts individuellt precis som vid en ordinarie rekrytering. Lönen varierar, beroende på exempelvis tidigare erfarenhet och arbetets karaktär. Anställningsbevis skrivs på en termin i taget och studenten får även en handledare.

Vill du jobba som studentmedarbetare?

Håll utkik på uddevalla.se/jobb, platsbanken (arbetsförmedlingen) samt i sociala medier efter annonser märkta ”Studentmedarbetare".

För mer information om vad det innebär att vara studentmedarbetare, kontakta
Uddevalla kommuns personalavdelning
e-post: caroline.dunkel@uddevalla.se

Studenter vid Högskolan Väst får även information via koordinator Louise Staxäng Torbäck (e-post Louise.staxang-torback@hv.se).