Utflyktsbussen rullar vidare

Nu är det klart att utflykterna vid alla vård- och omsorgsboenden i Uddevalla fortsätter. Bussen som tar de äldre till olika resmål i trakten har nämligen köpts loss av kommunen.

Bussutflykt

Boende vid Rotviksbro vård- och omsorgsboende på bussutflykt till Göksäter på Orust.

Det har funnits en oro att bussen skulle försvinna. Anledningen var att det leasingavtal som fanns på bussen var på väg att löpa ut. Efter en utredning fattade socialtjänsten beslutet att köpa loss bussen, vilket nu har gjorts. Detta visade sig bli mer fördelaktigt än att förlänga leasingavtalet.

- Det känns jätteroligt. Det var aldrig aktuellt att bussutflykterna helt skulle ställas in, utan vi har hela tiden arbetat för att de ska kunna fortsätta. Vi ser ju att bussen är ett uppskattat inslag i vårdtagarnas vardag, säger Marion Vaern, avdelningschef vård- och omsorg.

Under onsdagen informerades socialnämnden om beslutet.

Alla vård- och omsorgsboenden i Uddevalla kommun har tillgång till bussen en gång i månaden. Då kan vårdtagarna åka på kortare utflykter som arrangeras av aktivitetssamordnarna vid de olika boendena. Bland annat har man varit på Bohusläns museum, i Fiskebäckskil och Göksäter på Orust.

För mer information, kontakta gärna:

Marion Vaern
avdelningschef vård- och omsorg