Jobbcafé öppnar på Dalaberg

Vill du ha någon att bolla idéer med om din framtid? På torsdag öppnar ett jobbcafé i Dalabergs centrum. Här kan du komma in, ta en kopp kaffe och ställa frågor till ungdomskonsulenterna Amin Haiir och Claes Ostwald eller till samordnare Linn Wallén.

Välkommen till oss, hälsar Amin Haiir, Claes Ostwald och Linn Wallén på jobbcaféet som öppnar på Dalaberg.

Välkommen till oss, hälsar Amin Haiir, Claes Ostwald och Linn Wallén på jobbcaféet som öppnar på Dalaberg.

Jobbcaféet är ett nytt sätt att nå ut till unga i åldrarna 20-24 år som inte jobbar, inte är inskrivna hos arbetsförmedlingen, inte studerar och inte har någon form av stöd från socialtjänsten. Caféet är en del i projektet Link, med målet att få unga att börja studera eller börja arbeta.

På jobbcaféet kan du få tips om platsannonser, diskutera utbildningar eller få hjälp med att se över din CV eller jobbansökan, eller få hjälp att ordna praktik. Om du exempelvis är väldigt intresserad av att bli dataingenjör, men inte vet exakt vad yrket innebär, så kan du få hjälp med att boka ett företagsbesök för att få veta mer.

- Vi kan ge en hjälp på vägen. Om du vill arbeta med barn och funderar på arbete i förskola, kanske det också fungerar utmärkt för dig att söka arbete i en leksaksbutik? Vi kan hjälpa till att bryta tankemönster och hitta nya vägar, säger Claes Ostwald.

Ungdomskonsulenterna är aktiva i sociala medier och kommer regelbundet till Mötesplats Tureborg och till Uddevalla vuxenutbildnings lokaler på Kaserngården 1B. Satsningen på jobbcaféet i Dalaberg är ytterligare ett sätt att arbeta uppsökande.

- För en del kan det vara ett stort hinder att ta sig ned till stan och till arbetsförmedlingen. Då blir jobbcaféet ett sätt att få hjälp på vägen. Du kan få hjälp här först, säger Amin Haiir.

Jobbcaféet på Dalaberg

Öppettider:

Torsdagar klockan 12.00-15.00
Fredagar klockan 12.00-15.00

Adress: Lövskogsgatan 8, mellan vårdcentralen och apoteket i Dalabergs centrum.

För mer information, kontakta gärna:

Amin Haiir, ungdomskonsulent, telefon 0522-69 61 19
Claes Ostwald, ungdomskonsulent, telefon 0522-69 64 74
E-post: link@uddevalla.se

Projektet Link finns på Facebook

Läs tidigare nyhet om Link

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00