Internationella besök från Sydafrika och Japan

Ett studiebesök från Sydafrika kommer inom kort till Uddevalla gymnasieskola. Det är en högt uppsatt tjänsteman tillsammans med en rektor och tre lärare som från måndag 2 oktober besöker gymnasieskolans alla verksamheter.

Studiebesök från Sydafrika

Dr Mukanda Mabonso Mulemfo, Ramaabele Edith Mamosebo, rektor, Vuyisile Deluhlazo, ansvarig för handelsämnen, Pauline Mamabolo, ansvarig för samhällsorienterade ämnen och Matsheng Clement Masemola, ansvarig för engelska.

Gästerna anländer redan på lördag och har sedan ett fullspäckat program till och med fredag 6 oktober. Besöket har initierats av sydafrikanerna, som också är engagerade i Olof Palmes ungdomsstiftelse i Sydafrika. Skolpersonalen kommer från Ivory Park School i huvudstaden Pretoria. På lördag reser de flesta tillbaka till Sydafrika, medan tjänstemannen åker vidare till Stockholm för att möta Mårten Palme.

På måndag 2 oktober kommer gästerna att få träffa kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg, chefen för barn och utbildningsförvaltningen Hans-Lennart Schylberg samt gymnasiechefen Stefan Einarsson.

- Det är jätteroligt och spännande att de valt att komma till Uddevalla gymnasieskola. Vi ska visa upp alla program och skolhus och berätta hur vi arbetar. Vi hoppas på ett bra utbyte och framtida samarbete på något sätt, säger Ing-Marie Lagnéus, internationell samordnare på barn och utbildningsförvaltningen.

På onsdagen kommer gästerna från Sydafrika att hålla i en föreläsning för gymnasieelever och personal om situationen i Sydafrika.

Även grundskolan får internationella gäster redan idag torsdag 28 september. Då anländer sju elever och två lärare från Uddevallas japanska vänort Okazaki. De ska besöka niondeklasserna på Västerskolan och bo hemma hos värdfamiljer under några dagar. På onsdag morgon åker de tillbaka hem till Japan.

För mer information, kontakta gärna:

Ing-Marie Lagnéus
Internationell samordnare
E-post: ing-marie.lagneus@uddevalla.se

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00