Välkommen till Kultur- och integrationsmässan

Spännande seminarier, möten med människor från olika kulturer, prova på-aktiviteter och musik. Det är några av inslagen på Kultur- och integrationsmässan lördag 7 oktober på Bohusläns museum. Under dagen kan du bland annat få veta mer om hedersfrågor och fundamentalism, prova på dansyoga och språkkafé.

Välkommen till kultur- och integrationsmässan!

Välkommen till kultur- och integrationsmässan!

- Alla som medverkar på mässan har det gemensamt att de har en vilja till integration och en vilja att inkludera olika människor i sin verksamhet. Vi har en väldig bredd bland utställarna, det är studieförbund, kyrkor, föreningar, fackförbund och kommunala verksamheter i en härlig blandning, säger Linnea Lindgren, samordnare för mässan.

På Kultur- och integrationsmässan deltar 35 utställare, som under dagen kort kommer att presentera sin verksamhet lite närmare. Det anordnas föreläsningar och seminarier på olika brännande teman, några exempel:

  • Varken hora eller kuvad - hederstänkande och förtryck bland ungdomar i Stockholm och Göteborg
  • Religionsvetarna - IS och religiös radikalisering
  • Skolans roll i samtal om kärlek och relationer. Hur hittar tonåringar rätt? Hur hittar tonåringar rätten att leva sitt liv?

Flaggmålning, ansiktsmålning, öppen scen med sång och instrument, prova på zumba, dabke, dansyoga och massor av andra aktiviteter sker under dagen på museet.

- Mässan riktar sig till alla som är nyfikna! Här har du chans att ta reda på hur det egentligen ligger till i olika frågor, möta människor och prata. Vi hoppas många tar chansen att komma till denna fullspäckade dag, säger Linnea Lindgren.

Tid och plats: Lördag 7 oktober klockan 10.00-16.00, Bohusläns museum, Uddevalla. Fri entré.

Varmt välkomna!

Kultur- och integrationsmässan anordnas av nätverket Tillsammans för inkludering och Bohusläns museum.

Läs hela programmet

Håll dig uppdaterad via Facebook

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00