Dalabergs bibliotek firar 20 år

Nu har Dalabergs bibliotek renoverats och blivit tillgängligare med ny besöksdisk. På torsdag och fredag 12-13 oktober firar biblioteket 20 år i nuvarande lokaler. Då blir det bland annat författarbesök av Majgull Axelsson, tårtkalas och dansant världsmusik.

Karin Beckman-Lind, Ulla-Carin Andersson och Annika Övermyr.

Varmt välkomna till firandet av Dalabergs nyrenoverade bibliotek, hälsar bibliotekarierna Karin Beckman-Lind och Ulla-Carin Andersson samt enhetschef Annika Övermyr.

- Det känns väldigt positivt för hela området att biblioteket har blivit så ljust och öppet, och att detta är klart lagom till vårt firande, säger Annika Övermyr, enhetschef Dalabergs bibliotek.

Dalabergs bibliotek öppnade redan 1978 i Dalabergs centrum, men flyttade in till nuvarande lokaler 1997. Antalet besökare ökar och på biblioteket finns numera många aktiviteter som riktar sig till barn och unga. Cumuluskraft är på plats på måndagar med pyssel och aktiviteter för barn från 6 år och uppåt. På tisdagar håller Kulturskolan teaterverkstad för unga i åldrarna 11-14 år samt dramalek för barn 6-7 år. Läxhjälp för alla åldrar i Studiefrämjandets regi är det på onsdagar. Barnteater och musikuppträdanden framförs 6-8 gånger per år och högläsning av sagor är det varje fredag.

- Sagostunderna som vi håller i är välbesökta, det är väldigt roligt, säger Ulla-Carin Andersson, bibliotekarie.

Utöver bok-, musik- eller filmlån kan besökare också låna en bok-kasse om de vill starta en bokcirkel, och förskolor kan låna genus-kassar med böcker i ämnet.

Så firar Dalabergs bibliotek 12-13 oktober

  • Torsdag 12 oktober klockan 18.00 blir det författarbesök med Majgull Axelsson. Hon kommer att berätta om sin senaste roman, Ditt liv och mitt. Majgull Axelsson debuterade med Långt borta från Nifelheim men är mest känd för Aprilhäxan (1997) som hon fick Augustpriset för. Fri entré, men du behöver förboka biljett, telefon 0522-69 65 43.
  • På fredag 13 oktober klockan 10.30 blir det Språka med musik, musiklek för barn i åldrarna 3-6 år. Då kommer Teresa Hedborg, musikpedagog, som tillsammans med barnen ger sig ut på en spännande resa i musikens tecken. Det blir sånger och lekar från hela världen.
  • Tårtkalas med tårta och kaffe (så länge det räcker) blir det på fredag 13 oktober klockan 15.00, då det är öppet hus.

  • Firandet avrundas med World Music Culture Club fredag 13 oktober klockan 16.00. Det blir dansant glad musik från mellanöstern, Haiti och Västafrika. Välkommen till en härlig föreställning för hela familjen! Gruppen består av: Maria Larsson (sång, keyboard), Osama Derbas (sång), Bashar Sharifah (cello), David Bäck (keyboard, sång) och Sten Källman (sax, percussion, sång).

Se affisch om Dalabergsbibliotekets firande

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00