Museiparken blir tillfällig skulpturpark

Konstnären Imad Rashdan ställer från och med lördag 14 oktober ut tolv skulpturer i museiparken i Uddevalla och vill bjuda in till samtal och diskussion. Utställningen pågår en vecka och är en del av den internationella konstbiennalen i Göteborg.

Konstnären Imad Rashdan ställer ut sina skulpturer under en vecka i museiparken.

Konstnären Imad Rashdan ställer ut sina skulpturer under en vecka i museiparken.

Imad Rashdan bor i Uddevalla och har i över 20 år varit verksam som bild- och formlärare och frilansande konstnär. Han är både målare och skulptör och arbetar i olika material som sten, trä, brons och keramik. Kriget i Syrien drev honom och hans familj på flykt till Sverige 2014.

Imad Rashdan har tidigare i år haft en konstutställning på galleri Vitt brus i Uddevalla stadsbibliotek. De konstverk som kommer att finnas i museiparken nu är helt nya skulpturer. Rashdans arbete vill ställa oss närmare varandra oavsett tillhörighet, religion eller politisk anknytning. Han ger uttryck för att de som använder religion för att rättfärdiga sina handlingar bör lämna plats till de upplysta och de som är mänskligt berörda.

Att utställningen hamnar just i museiparken var ett önskemål från Imad Rashdan själv.

- Uddevalla behöver mer kulturidentitet i staden och det finns ingen bättre plats, det är en vacker allmän yta. Jag är väldigt glad att göra mitt första projekt om humanism och hur vi kan leva tillsammans, jag tycker om att berätta en historia i mina verk, säger Imad Rashdan.

Utställningen pågår dagligen klockan 11.00-16.00 under perioden lördag 14 oktober- fredag 20 oktober i museiparken på Kampenhofsgatan 2 i Uddevalla. Varje dag är även Imad Rashdan själv på plats för att samtala och diskutera med utställningens besökare.

- Jag kommer att ha tygband som besökare kan skriva meddelanden på, dessa band ska sparas och ingå i konstverken, säger Imad Rashdan.

Idag fredag förbereder konstnären platsen för utställningen i museiparken tillsammans med vänner och kommunantikvarie Carl Casimir.

Utställningen arrangeras av Göteborgs internationella konstbiennal, GIBCA Extended, med stöd av Fyrbodals kommunalförbund samt Uddevalla kommun.

Mer information om Imad Rashdan

Gibca Extended

Besökare som ser utställningen har möjlighet att skriva på tygband, som sedan kommer att ingå i konstverken.

Besökare som ser utställningen har möjlighet att skriva på tygband, som sedan kommer att ingå i konstverken.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00