Ljungskile bibliotek stänger inför flytt

Nästa år slår portarna upp till Ljungskile nya bibliotek som kommer att ligga på Vällebergsvägen 6. Just nu pågår ombyggnation av de nya lokalerna och från och med 1 november stänger biblioteket i Ljungskile inför flytten.

Det nya biblioteket i Ljungskile kommer att ligga på Vällebergsvägen 6.

Det nya biblioteket i Ljungskile kommer att ligga på Vällebergsvägen 6.

Nuvarande bibliotek ligger i Ljungskileskolan, där det har funnits sedan början av 80-talet. I december kommer lokalerna att lämnas tillbaka till skolan, som har behov av fler klassrum. Innan dess ska alla böcker och annat material på Ljungskilebiblioteket packas ihop och monteras ned.

- Från 1 december får vi tillgång till de nya lokalerna. Då ska vi börja bygga upp hyllor, diskar och all annan inredning som behövs. Det nya biblioteket kommer att ha en barn- och ungdomsavdelning, ett tidningsrum, studieplatser, ett tyst rum och ett aktivitetsrum. Vi tror detta kommer att bli riktigt bra, säger Gunilla Svensson, bibliotekschef.

Det nya biblioteket i Ljungskile får en central placering och kommer att vara mer tillgängligt för alla. Biblioteket ska ha ett så kallat meröppetsystem, som innebär att låntagare kan komma in i biblioteket även när det är obemannat med hjälp av sitt lånekort och en pinkod.

- Vi hoppas det nya biblioteket blir en härlig mötesplats för Ljungskileborna i en trevlig miljö där man kan stanna upp en stund. Småbarnsföräldrar kan komma in och värma lite barnmat och låna och läsa böcker, och de som vill studera i lugn och ro kan göra det, säger Gunilla Svensson.

Det nya biblioteket i Ljungskile kommer att öppna i februari eller tidigare, beroende på när all utrustning kommit på plats.

Under stängningstiden från och med 1 november kommer låntagare att kunna lämna tillbaka låneböcker i boklåda utanför biblioteket i Ljungskileskolan, alternativt på biblioteken i Uddevalla och Dalaberg.

Bokbussen kommer att stå parkerad varje fredag klockan 11.00-15.00 på parkeringen vid nya biblioteket på Vällebergsvägen 6 i Ljungskile. Där kan man låna och beställa samt lämna tillbaka böcker.

Läs tidigare nyhet om Ljungskile bibliotek

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00