Äventyrsbok gåva till sjätteklasser

Alla elever i sjätte klass i de kommunala skolorna - cirka 550 barn - har nu fått var sitt exemplar av boken ”Äventyr i Uddevalla” av författaren Kim Kimselius. Boken är en gåva till eleverna från Destination Uddevalla och Uddevalla kommun.

Skolbibliotekarien Cajsa Gustafsson delar ut Äventyr i Uddevalla.

- Syftet med boken är att lyfta fram Uddevallas historia. Vi som bor här behöver känna till vår historia och identitet för att känna stolthet över vår stad. Nu vill vi att de yngre ska få en chans att ta till sig historien på ett tilltalande och spännande sätt, säger Roger Salomonsson, verksamhetsledare på Destination Uddevalla.

”Äventyr i Uddevalla” innehåller historiska händelser i Uddevalla där läsaren får följa de två ungdomarna Ramona och Theo som får uppleva många spännande platser och episoder. Under veckan har skolbibliotekarierna levererat boken till kommunens sjätteklasser, och samtidigt berättat för eleverna om vad det är för bok.

- Vi har fått ett väldigt positivt mottagande av barnen, speciellt bland de elever som träffat författaren innan. Under våren var Kim Kimselius ute på skolorna i Bokenäs, Sandersdal, Hogstorp, Dalaberg och Hovhult, där de arbetat med hennes tidigare böcker, säger Cajsa Gustafsson, skolbibliotekarie.

Det bubblar redan av idéer ute på skolorna om hur boken ska kunna användas, både inom historia och svenska, men även andra ämnen som naturorientering och matematik.

- Det är så speciellt att få en alldeles egen bok. Särskilt den här boken som är skriven - tycker jag - direkt till eleverna i Uddevalla. Inte bara för att locka turister, utan för att få lära känna sin stad och sin historia, säger Cajsa Gustafsson, skolbibliotekarie.

Boken ”Äventyr i Uddevalla” finns till utlåning både på skolbiblioteken och på Uddevalla stadsbibliotek. I Uddevalla går den att köpa på Hallmans bokhandel samt Böcker och blad.

Se tidigare nyhet om Äventyr i Uddevalla