Utdelning av broddar till alla över 70 år

Även i år delar Uddevalla kommun ut halkskydd kostnadsfritt till alla uddevallabor från 70 år. Erbjudandet är ett led i satsningen på att minska antalet fallolyckor bland äldre.

Broddar.

Från 10 november delas halkskydden ut.

Förra årets utdelning av broddar blev en riktig succé. De 800 par halkskydd som köptes in tog snabbt slut.

– I år har vi köpt in något fler, drygt 1 000 stycken. Det känns väldigt roligt för oss att kunna gå ut med detta erbjudande igen, säger Margareta Olsson, sektionschef för verksamhetsområdet stöd och service.

Utdelningen av halkskydd startar i samband med seniormässan på Bohusläns museum, som äger rum fredag 10 november.

– Där delas de ut i montern som Hemmafixarna har tillsammans med Ryttaren Café & Aktivitetscenter, förklarar Margareta Olsson.

Därefter delas broddar ut på fem olika platser i kommunen, från vecka 46 och fram till 31 mars 2018 eller så långt lagret räcker.

– Vi räknar med att det kommer att bli rusning även i år. Men det är först till kvarn som gäller, säger Margareta Olsson.

Viktigt att tänka på är att man måste uppvisa legitimation för att få hämta ut broddar. Och det är endast ett par per person som gäller.

På följande platser och tider delas halkskydden ut:

OBS! Ett bestämt antal broddar delas ut vid varje tillfälle. Tänk därför på att vara ute i god tid.

• Ryttaren Café & Aktivitetscenter - Varje måndag klockan 10.00, från vecka 46 och framåt.
  • Sofiedal, Ljungskile - Tisdag 14 november klockan 10.00 samt fredag 1 december klockan 12.00.
  • Rotviksbro vård- och omsorgsboende - Fredag 17 november klockan 10.00 samt tisdag 28 november klockan 12.00.
  • Dalabergs bibliotek - Fredag 24 november klockan 12.00 samt tisdag 5 december klockan 10.00.
  • Kontaktcenter, Rådhuset - Här delas broddar ut varje vardag från vecka 46 och framåt.

För mer information, kontakta gärna:

Margareta Olsson, sektionschef
eller Hemmafixarna
Telefon: 0522- 69 51 00

Har du köpt halkskydd nyligen, eller är på väg att köpa? Då bjuder socialnämnden dig på kaffe med dopp för två personer mot uppvisande av kvitto. Läs mer om detta erbjudande här:

Erbjudande för dig som köpt/köper halkskydd