Här är årets luciakandidater

Årets luciatrupp består av 11 kandidater. Vem av dem som kommer att bli Uddevalla Lucia avgörs genom lottdragning den 5 december. Just nu pågår repetitionerna för fullt för hela luciatruppen.

Luciatruppen 2017

Bakre rad från vänster: Hanna Mengwall, Frida Olofsson, Amber Mirinst och Mathilda Thelen. Främre rad: Linnéa Fransson, Wilma Almlöf, Klara Holme, Tilda Bagge och Moa Gustafsson. På bilden saknas Elvira Leufvenius.

- Vi håller på att öva stämsång inför det första offentliga framträdandet som blir på Kungstorget under skyltsöndagen den 3 december, säger Lotta Gustafsson, sångpedagog och producent på Kulturskolan.

Därefter kommer luciakandidaterna att åka på turné runtom i kommunen och sjunga på Uddevalla sjukhus och hos flera företag, föreningar och vård- och omsorgsboenden. Luciatruppen uppträder även under någon av dagarna på Gammaldags jultorg på Kungstorget helgen 9-10 december.

Kröningen av Uddevalla Lucia kommer traditionellt att ske onsdag 13 december klockan 18.00 i Uddevalla kyrka. Då medverkar också Kulturskolans körer Butterfly och Ragazzi.

Arrangörer av Uddevalla Lucia är Kultur och fritid i Uddevalla kommun och Uddevalla Skansen Rotaryklubb. Sponsorer är Bokströms, Blomsterlandet och Biliv hyrbilar.

Överskottet från framträdanden med Uddevalla Lucia kommer att gå till välgörande ändamål.

För bokning av uppträdande med Uddevalla Lucia, kontakta:
Bo Lundgren
Uddevalla Skansen Rotaryklubb