Nu är Rosenhälls förskola invigd

Barnsång, ballonger och bandklippning. Rosenhälls nya förskola invigdes med pompa och ståt på fredagen och många var nyfikna på de nya lokalerna.

Cecilia Sandberg

Cecilia Sandberg invigde Rosenhälls förskola med tal och bandklippning tillsammans med barnen.

Rosenhälls förskola ligger i bottenplan på Rosenhäll, i tidigare syncentralens lokaler som renoverats och anpassats till förskolans verksamhet. Förskolan har tillgång till en innergård och en helt nybyggd utegård med lekutrustning på baksidan av byggnaden.

Förskolechef Marie Aronsson hälsade alla välkomna till invigningen och därefter blev det dags för barn från Äsperöds förskola att sjunga Bä bä vita lamm, Imse vimse spindel och andra kända barnvisor. Barnen ackompanjerades av förskolechefen Petter Jonsson på dragspel.

Barn och utbildningsnämndens ordförande Cecilia Sandström höll ett kort tal som hon riktade till barnen. Hon sa bland annat att hon hoppades att de kommer att få riktigt bra minnen från förskolan.

- Det är så bra med Rosenhäll för här rör sig så många människor, både äldre och familjer. Jag tycker det är en fantastisk plats att ha en förskola på - där människor möts, sa hon.

Hittills har 12 barn skolats in på den nya förskolan och fler barn börjar efter nyår, då även personalstyrkan kommer att utökas. Förskolan har plats för upp till 35 barn i åldrarna 1-5 år.

- Vi är med och bygger upp detta från grunden, det är en väldigt spännande resa att vara med på. Här i huset finns också en anda av hjälpsamhet och vänlighet, så vi känner oss väldigt välkomnade av alla andra verksamheter och tror att detta blir riktigt bra, säger Marie Aronsson, chef för Rosenhälls, Äsperöds och Hönsebergets förskolor.

Glad personal på Rosenhälls förskola med Marie Aronsson (mitten).

Glad personal på Rosenhälls förskola med Marie Aronsson (mitten).

Den nya lekgården utomhus.

Den nya lekgården utomhus.

Ett av lekrummen på förskolan.

Ett av lekrummen på förskolan.

Målar

Barnen fick måla på en gemensam teckning under invigningen.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00