Nu lyser julbelysningen i centrum

Torsdag 23 november tändes julbelysningen i Uddevalla centrum. En härlig tradition som lockar många uddevallabor till centrum.

Julbelysning ekorre

Julbelysning ekorre vid Museiparken 2016.

- Med glädje kan vi berätta att vi åter igen kommer att använda naturgranar på Kungstorget i Uddevalla och torget i Ljungskile samt att vi återinför den fina gamla traditionen med gran i Margretegärdeparken, säger Stefan Björling som är centrumsamordnare.

Nytt för i år är också att Norra Drottninggatan, Västerlånggatan och Vällebergsvägen i Ljungskile får ljusbollar i träden istället för de utslitna ljusslingorna.

- Södra Hamngatan får tillbaka sin julbelysning. Eftersom gatan har nya belysningsarmaturer så hänger ljuskärvarna nu lite lägre men vi hoppas att det inte ska ställa till några problem, säger Stefan Björling.

Tips!

Ta med vänner, barn eller barnbarn på en kvällspromenad och njut av Uddevallas ljusskrud.

Julbelysning tomtar

Selfie-tomtar på Kungstorget.

Julbelysning älg

Älg i Hasselbacksparken.

Julbelysning snögubbar

Snögubbar i Bäveån.

Julbelysning Järnbron

Järnbron över Bäveån.

Ljusinvigningen hölls 23 november och kommundirektör Peter Larsson invigningstalade.

Evenemanget gästades av Sophia Tako och Kent Vikmo, kören Rolling Tones med körledare Annika Brorsson samt musik med Christmas Chicks, Ingemar Thorell och Peter Knaif.

I samband med Ljusinvigningen gick också startskottet för Uddevalla Energi och Bohusläningens Julljuspromenad. Promenaden består av nio ljusinstallationer placerade i Uddevalla centrum.

Arrangör för Ljusinvigningen är Uddevalla Centrumutveckling i samarbete med Uddevalla Kommun, Uddevalla Energi och Bohusläningen.