Lokalvårdare på väg ut i jobb

Idag avslutade 16 elever sin utbildning till lokalvårdare på Uddevalla vuxenutbildning. De allra flesta går nu vidare till timanställningar eller vikariat som lokalvårdare i Uddevalla, Göteborg och Färgelanda.

Elever och lärare från utbildningen rengöringsservice med integrerad svenska.

Glada elever och lärare från utbildningen rengöringsservice med integrerad svenska.

Eleverna har läst yrkesutbildningen rengöringsservice med integrerad yrkessvenska under höstterminen. De som gått utbildningen har en kort skolbakgrund och yrkessvenskan har varit en extra hjälp för att klara utbildningen.

- Eleverna är jätteglada och stolta, och har sett detta som en väldigt bra möjlighet att komma in i arbetslivet. Lokalvårdare är just nu ett bristyrke, så det finns lediga arbeten. Nu önskar vi dem alla lycka till, säger Anneli Gustafsson, rektor på Uddevalla vuxenutbildning.

Utöver den teoretiska utbildningen har eleverna varit ute på praktik i form av arbetsplatsförlagt lärande på olika arbetsplatser. Många av eleverna har fått anställning på sin praktikplats.

Utbildningen rengöringsservice med integrerad yrkessvenska kommer att starta igen den 22 januari nästa år med 16 nya elever.

Är du intresserad? Det går fortfarande att söka!

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00