Uddevalla visar filmer från Göteborg filmfestival

Uddevalla är en av fyra kommuner som ingår i ett närmare samarbete med Göteborg filmfestival under 2018. Samarbetet innebär att det blir seminarier, filmvisningar och filmrelaterade workshops under året både i Uddevalla och Ljungskile.

Samarbetet med Göteborgs filmfestival startar 21 december på Bohusläns museum då det blir kortfilmsvisning.

Samarbetet med Göteborg filmfestival startar 21 december på Bohusläns museum då det blir kortfilmsvisning.

Invigningen av Göteborg filmfestival den 26 januari kommer att direktsändas på Bohusläns museum av Filmis Uddevalla filmstudio och på Ljungskile folkhögskola av Ljungskile bio. Under den pågående filmfestivalen kommer även ett programurval från filmfestivalen att visas på dessa platser. Bland annat kommer du att kunna se invigningsfilmen, som ännu så länge är hemlig, samt de kortfilmer som kommit till final i tävlingen Startsladden 2018.

- Det är verkligen jätteroligt! Samarbetet med Göteborg filmfestival kommer att märkas i många av våra arrangemang under året. Till exempel kommer representanter från Göteborgs filmfestival att sitta med i juryn till vår egen kortfilmsfestival Corax i mars, vi ska ha filmworkshop i vår och vi kommer också få större möjlighet att bjuda in exempelvis regissörer och skådespelare via filmfestivalens kontaktnät, säger Patrik Carlsson, kultursamordnare.

Samarbetet startar redan den 21 december då det blir kortfilmsvisning på Bohusläns museum. Då visas de kortfilmer som gick till final i Startsladden 2017.

Mer information om:

Filmis Uddevalla filmstudio

Bio Ljungskile

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00