Maxida Märak och Slowgold till Imagine Sweden 

Nu är det klart att artisterna Maxida Märak och Slowgold kommer till Imagine Sweden i maj nästa år. Då blir det drömmar, prärierock, jojk och rap i majsolens sken i Margeretegärdeparken.

Maxida Märak och Slowgold (Amanda Werne) kommer till Uddevalla och Imagine Sweden. Foto Maxida Märak: appelgrenfriedner, foto Slowgold:Ellika Henrikson

Maxida Märak och Slowgold kommer till Uddevalla och Imagine Sweden. Foto Maxida Märak: appelgrenfriedner, foto Slowgold: Ellika Henrikson

- Vi är jätteglada, det är helt fantastiskt att vi kan presentera dessa två urstarka artister som kommer att locka mycket folk till Uddevalla. Besked om fler stora artister kommer innan jul, säger Pontus Blom, ungkultursamordnare.

Maxida Märak är artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist. Genom allt hon gör bär hon med sig stoltheten över det samiska ursprunget. Hon har medverkat i tv, radio och teater, bland annat Dramaten-föreställningen ”Den e vi”, Sommar i P1, tv-serien Midnattssol och nu senast i ett avsnitt av Jills veranda. Hösten 2016 släpptes debut EP:n ”1”, Maxida Märak blandar elektroniskt med jojk och rap.

Slowgold skapar tidlösa poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. I februari i år släpptes fullängdsalbumet ”Drömmar”. Slowgold har hyllats av svensk och utländsk press och Amanda Werne har synts i många olika sammanhang. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot, hon har gästat Augustifamiljen och hon sjöng med Freddie Wadling på hans sista skiva och var med på liveframträdanden med honom.

Riksfinalen av Imagine Sweden hålls i Uddevalla 9-12 maj 2018. Då uppträder hundratals tävlande musiker från hela landet. I Margretegärdeparken spelar också en mängd artister, som skapar härlig festivalkänsla i centrum.

Mer information om:

Imagine Sweden

Maxida Märak på Facebook

Slowgold

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00