Anmäl din film till Corax filmfestival

Är du ung och intresserad av att filma? Då ska du anmäla ditt filmbidrag till Corax filmfestival. Torsdag 21 december öppnar anmälan till 2018 års festival.

Anmäl din film till Corax filmfestival!

Anmäl din film till Corax filmfestival! Foto: Linnea Jensen, ur filmen Till min syster.

Corax är en årlig kortfilmsfestival, en mötesplats och en tävling för unga filmare. Du som är mellan 12-26 år och bor i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg eller Åmåls kommun kan delta i tävlingen.

Din film får vara som mest 15 minuter lång, och ska vara producerad under 2017 eller 2018.

Alla filmer som anmäls till Corax visas under en glittrande festivaldag på Biostaden i Uddevalla den 24 mars 2018. Som en avslutande fanfar presenterar festivalens jury de filmer som särskilt utmärkt sig och delar ut den eftertraktade Corax-statyetten till en film. I år deltar även representanter från Göteborgs filmfestival i juryn.

En annan nyhet är att fyra unga filmare som läser mediaprogrammet vid Uddevalla gymnasieskola Sinclair kommer att lägga ut filmklipp på Corax youtubekanal fram till och med festivaldagen i mars. De kommer att få coachning från Linus Valberg och Ludvig Källén från youtubekanalen Uddevallarobert. Ytterligare fyra ungdomar från mediaprogrammet är med i planeringen av Corax.

- Vi vill att det ska hända saker kring Corax filmfestival hela vägen fram till finalen och det känns riktigt roligt att vi har så många ungdomar engagerade i planeringen, säger Patrik Carlsson, kultursamordnare.

Mer information och anmälan till Corax filmfestival

Affisch om Corax (pdf)

Corax på Youtube