Världspremiär för ”Amatörer” i Uddevalla och Ljungskile

Gabriela Pichlers nya film ”Amatörer” premiärvisas på Göteborg Filmfestival den 26 januari. På Bohusläns museum i Uddevalla och Ljungskile Bio i Ljungskile kan du följa invigningen av filmfestivalen i direktsändning och få möjlighet att gå på världspremiär av "Amatörer" som är festivalens invigningsfilm. Det är andra året i rad som festivalen bjuder in ett 30-tal biografer i Västra Götaland att visa invigningsfilmen.

Foto: Göteborg filmfestival

Välkommen att se invigningen av Göteborg filmfestival och världspremiär av filmen "Amatörer" på Bohusläns museum och Ljungskile Bio. Foto: Göteborg filmfestival

Manus till filmen ”Amatörer” är skrivet i samarbete med författaren Jonas Hassen Khemiri, och filmen handlar om den fiktiva lilla kommunen Lafors, som hoppas vända den ekonomiska torkan genom att loka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. ”Amatörer” beskrivs av Göteborgs filmfestival som ”en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle”.

Gabriela Pichler slog igenom med filmen ”Äta, sova, dö” under 2012 - en film som hon fick tre Guldbaggar för (bästa film, bästa regi, bästa manus).

Som förfilm till ”Amatörer” visas ”Brottas” av Julia Thelin, filmen ingår i kortfilmstävlingen Startsladden.

Välkomna till premiärvisning av Amatörer och invigning av Göteborg filmfestival

• Fredag 26 januari klockan 18.00, Bohusläns museum, Hörsalen. Biljettpris 40 kronor, biljetter säljs i museets reception, telefon 0522-65 65 01. Invigningen av Göteborg filmfestival livesänds från klockan 17.30.

• Fredag 26 januari klockan 18.00, Ljungskile bio, Grundtvigsalen på Ljungskile folkhögskola. Biljettpris 40 kronor. Invigningen av Göteborg filmfestival livesänds från klockan 17.30.

Arramanget är ett samarbete mellan Filmis – Uddevalla Filmstudio, Ljungskile Bio, Bohusläns Museum, Göteborg Filmfestival och Uddevalla kommun.

Mer information:

Filmis Uddevalla Filmstudio