Hur är det att vara pappa i Sverige?

Är du pappa från ett annat land och vill veta mer om hur skolan och samhället fungerar? Välkommen till de populära pappaträffarna på Mötesplats Dalaberg. Under våren anordnas sammanlagt tio träffar med personal som pratar arabiska, somaliska, persiska, pashto och dari.

Pappaträffarna

Pappaträffarna på Mötesplats Dalaberg är välbesökta.

Du kan ställa frågor och diskutera – innehållet på pappaträffarna utgår från vad du som pappa funderar på. Under höstens träffar har bland annat skolkuratorer berättat hur de jobbar, drogförebyggande samordnare har informerat om varningstecken för droganvändning och vilket stöd man kan få, och papporna har också fått information om kulturkrockar inom ramen för föräldraskap och familj.

- Vi har utgått från pappornas önskemål och vad de är berörda av och vill veta mer om. Under våren ska vi försöka få en rektor att komma och berätta om det svenska skolsystemet och någon från socialtjänsten som kan berätta om deras verksamhet när det gäller barn, säger Eva Nilsson, integrationssamordnare.

Första pappaträffen sker redan nästa vecka på onsdag 24 januari. Pappaträffarna har varit mycket efterlängtade och välbesökta. Det kommer även att ordnas andra aktiviteter för pappor under våren.

- Äntligen ser ni oss pappor! Jag har fått massor av positiva reaktioner när jag varit ute och informerat om att pappaträffarna finns, säger Ehsan Oudeh, som är samordnare för pappaträffarna.

Tid och plats för pappaträffar: Mötesplats Dalaberg, onsdagar klockan 18.00 följande datum

24 januari

7 februari

21 februari

7 mars

21 mars

4 april

18 april

2 maj

16 maj

30 maj

Har du frågor? Kontakta gärna:

Ehsan Oudeh 072-141 88 90 (arabiska)

Matin 0522-69 58 08 (pashto, dari, persiska)

Sharif 0522-69 58 60 (somaliska)

Affisch om pappaträffar

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00