Vårens barnkulturprogram presenteras

Ta med barnen och upplev en mysig stund tillsammans med att se en rolig eller spännande föreställning! Nu är vårens barnkulturprogram klart och här finns allt från bebisteater för de allra yngsta till skräckteater för tonåringarna.

Foto:Lina Ikse

Vårens barnkulturprogram innehåller massor av föreställningar för hela familjen. Foto: Lina Ikse

Barnkulturprogrammet innehåller allt från sagostunder till fartfyllda föreställningar. Först ut är ”Veeras kontor” med Uusi Teatteri, som spelas på Stadsbiblioteket den 27 januari.

En favorit i repris är föreställningen ”Aaooii” med Sagofen Isadora, som riktar sig till bebisar upp till ett år och spelas på Stadsbiblioteket den 8 februari. Tidigare samma dag spelas även ”Babyspace” med Sagofen Isadora på Dalabergs bibliotek. Här finns chans till en skojig upptäcksfärd med din bebis!

”Kapten Kryp, Tempus och planetskötarna” bjuder på en resa fylld med fakta, musik, foto och levande kryp. Kapten Kryp reser runt jorden och träffar olika djur som lever i naturen, och under resans gång blir han alltmer inspirerad till att bli planetskötare. Föreställningen spelas 20 februari på Stadsbiblioteket.

Teatern ”Lova! Sa Smulan” är mångspråkig. Föreställningen spelas på svenska men kan ge något lite extra till den som kan arabiska, då det förekommer kortare inslag på arabiska. Spelas 4 maj på Dalabergs bibliotek och 5 maj på Stadsbiblioteket.

Ett av de ovanligare inslagen i årets barnkulturprogram är skräckteatern ”Fulet” med Teater 23 som spelas 13 april på Regionteater Väst. Föreställningen är baserad på novellen med samma namn av skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist.

- Det här är en föreställning från 13 år och uppåt, där det utlovas många hemska effekter med hjälp av ljud- och ljussättning och mycket slabb på scenen. Vi tyckte det kunde passa med en skräckteater fredagen den 13:e - för den som vågar, säger Charlotta Byberg, barnkultursamordnare.

De allra flesta arrangemangen i barnkulturprogrammet är kostnadsfria, men du behöver boka plats i förväg. Mer information finns i barnkulturprogrammet, som finns att hämta bland annat på biblioteken.

Läs barnkulturprogrammet digitalt här

Kapten Kryp med Tempus i bakgrunden.

Kapten Kryp med Tempus i bakgrunden.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00