Snart öppnar Ljungskiles nya bibliotek

I början av februari slår portarna upp till det splitter nya biblioteket i Ljungskile. Biblioteket ligger på Hälle Lider mitt i centrala Ljungskile och blir en mysig mötesplats för ung som gammal. Låntagare kan dessutom komma in på biblioteket under kvällar och helger för att låna böcker även när det är obemannat.

Bibliotekspersonal

Välkomna till Ljungskile nya bibliotek, som öppnar i början av februari, hälsar enhetschef Helena Bennehed, biblioteksassistent Ellinor Johansson och bibliotekarierna Sofie Andersson och Andréa Haglund.

Det nya biblioteket har ljusa, fräscha ytor med en vuxenavdelning, en barnavdelning och en tidskriftshörna med spännande utformning. I lokalerna finns även ett grupprum samt ett större aktivitetsrum med gradäng, scen, projektor och stjärnbelysning i taket. Längst in i biblioteket med utsikt mot innergården finns åtta studieplatser där man kan koppla upp sig med sin dator för att sitta i lugn och ro och studera.

- Det känns jätteroligt att jobba i en så här ny och fin lokal. Nu får vi betydligt bättre utrymmen och biblioteket blir mer tillgängligt för alla, säger Andréa Haglund, bibliotekarie.

Flytten från Ljungskileskolan till de nya lokalerna var efterlängtad och har gått snabbt. Förvandlingen från kala ytor till nuvarande bibliotek har gått på bara några månader. Nu kvarstår leverans av vissa möbler, en del inredningsarbeten samt installation av IT. Det nya biblioteket är också större än innan, 560 kvadratmeter.

I och med den centrala placeringen tror personalen att biblioteket kommer att bli en populär mötesplats.

- Biblioteket kan bli en plats för barnfamiljer att gå in och ta en paus. Härinne kan man även värma barnmat eller välling, ifall det börjar bli matkris, säger Andréa Haglund.

- Det är också många äldre som sagt att de kommer att gå till biblioteket nu när det ligger mer lättillgängligt, säger Sofie Andersson, bibliotekarie.

I början av februari öppnar Ljungskile bibliotek, som kommer att vara bemannat dagtid måndag till fredag. På kvällar och helger när det är obemannat kan man komma in i biblioteket via så kallat meröppetsystem och läsa eller låna böcker på egen hand. Detta kan man göra med sitt bibliotekskort och en pinkod.

- De låntagare som vill vara här när det är obemannat får först registrera sig hos oss. Det här är ett sätt att utöka öppettiderna, vi ger låntagarna ett förtroende under ansvar, säger Andréa Haglund.

Officiell invigning av Ljungskile bibliotek blir det lördagen den 17 februari klockan 10.00-14.00. Varmt välkomna! Program för invigningen kommer inom kort.

Öppettider för Ljungskile bibliotek från början av februari

Bemannat:
måndag-torsdag 11-18
fredag 10-16

Obemannat (meröppet):
måndag-torsdag 9-11, 18-21
fredag 9-10, 16-21
lördag-söndag 9-21

Ljungskile bibliotek har adressen Hälle Lider 2C.

Läs även tidigare nyhet

Klartecken för Ljungskile bibliotek i centrum

Ljungskile bibliotek ligger på Hälle Lider.

Snart försvinner den bruna pappen för fönstren på Ljungskile bibliotek, som ligger på Hälle Lider.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00