Elever åker till Indonesien på praktik

Inom kort åker 12 elever från vård- och omsorgsprogrammet samt lärare från Uddevalla gymnasieskola till Indonesien. Eleverna ska göra praktik och studiebesök på Bali och Lombok, där de ska vistas i fyra veckor.

Elever vård- och omsorgsprogrammet

Här syns en del av de elever från vård- och omsorgsprogrammet som får åka på utlandspraktik till Indonesien.

Utlandspraktiken är en del i gymnasieskolans arbete med internationalisering. Tidigare har elever och lärare från vård- och omsorgsprogrammet åkt till England, Tanzania och Bosnien Hercegovina.

- Vi arbetar aktivt på Östrabo 1 med att låta elever få möjligheter till att arbeta med internationalisering, såväl teoretiskt som praktiskt. Därför strävar vi efter att ha minst ett internationellt projekt per läsår, säger Johan Romberg, rektor för vård- och omsorgsprogrammet.

Utlandspraktiken i Indonesien möjliggörs genom ett bidrag från Universitets- och högskolerådet, Atlas praktik. De 12 eleverna läser sista året på vård- och omsorgsprogrammet och har fått ansöka om sin plats om att få följa med.

- De är väldigt förväntansfulla och ser detta som en resa för livet. Eleverna kommer att få göra praktik på äldreboenden, barnhem, Cancer House och Bali Smile Clinic. De får också göra en del studiebesök, bland annat till militärsjukhus och vårdcentraler. Genom utlandspraktiken får de en större insikt i och förståelse för hur det fungerar i andra kulturer, säger Kajsa Örtengren, projektledare och ansvarig för utlandspraktiken.

Eleverna samlar just nu in pengar för att skänka på plats i Indonesien. Insamlingen går under namnet Indonesienprojektet. Pengarna kommer oavkortat gå till att köpa förnödenheter till de kliniker/sjukhus de kommer att besöka och till de som har störst behov.

Elever och personal reser till Indonesien den 13 februari och är åter på skolan i Uddevalla den 13 mars.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00