Världspremiär för ”Amatörer” i Uddevalla och Ljungskile

Gabriela Pichlers nya film ”Amatörer” premiärvisas på Göteborg Filmfestival fredag den 26 januari. På Bohusläns museum i Uddevalla och Ljungskile Bio i Ljungskile kan du följa invigningen av filmfestivalen i direktsändning och få möjlighet att gå på världspremiär av "Amatörer" som är festivalens invigningsfilm. Det är andra året i rad som festivalen bjuder in ett 30-tal biografer i Västra Götaland att visa invigningsfilmen.

Foto: Göteborg filmfestival

Välkommen att se invigningen av Göteborg filmfestival och världspremiär av filmen "Amatörer" på Bohusläns museum och Ljungskile Bio. Bild ur filmen "Amatörer".

Manus till filmen ”Amatörer” är skrivet i samarbete med författaren Jonas Hassen Khemiri, och filmen handlar om den fiktiva lilla kommunen Lafors, som hoppas vända den ekonomiska torkan genom att loka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. ”Amatörer” beskrivs av Göteborgs filmfestival som ”en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle”.

Gabriela Pichler slog igenom med filmen ”Äta, sova, dö” under 2012 - en film som hon fick tre Guldbaggar för (bästa film, bästa regi, bästa manus).

Som förfilm till ”Amatörer” visas ”Brottas” av Julia Thelin, filmen ingår i kortfilmstävlingen Startsladden.

Välkomna till premiärvisning av Amatörer och invigning av Göteborg filmfestival!

Fredag 26 januari, Bohusläns museum, Hörsalen:

16.30 Dörrarna öppnas, mingel och livemusik med Kulturskolans, Melody 22
17.30 Invigningen av Göteborg filmfestival livesänds
18.15 Filmvisning: Julia Thelin "Brottas" (15min)
18.30 Filmvisning: Gabriela Pichler "Amatörer"  (1h 42min)

Biljettpris 40 kronor, biljetter säljs i museets reception, telefon 0522-65 65 01.

Fredag 26 januari, Ljungskile bio, Grundtvigsalen på Ljungskile folkhögskola:

16.30 Dörrarna öppnas, mingel och livemusik
17.30 Invigningen av Göteborg filmfestival livesänds
18.15 Filmvisning: Julia Thelin "Brottas" (15min)
18.30 Filmvisning: Gabriela Pichler "Amatörer" (1h 42min)
Efter filmen ordnar Ljungskile bio fimquiz. Mat och dryck finns till försäljning.

Biljettpris 40 kronor, köps i dörren, kontakt: info@ljungskilebio.se

Arramanget är ett samarbete mellan Filmis – Uddevalla Filmstudio, Ljungskile Bio, Bohusläns Museum, Göteborg Filmfestival och Uddevalla kommun.

Mer information:

Se trailer för filmen "Amatörer"

Filmis Uddevalla Filmstudio

Bio Ljungskile