Spirande tema i vårens biblioteksprogram

Drömmer du också om gröna fingrar? Under våren kan du lyssna på flera inspirerande författare på temat trädgård och natur på biblioteken.

Vårens biblioteksprogram

- Den här tiden på året finns det alltid en sådan längtan efter det spirande gröna. Nu testar vi ett nytt koncept med tema och vi har bjudit in författare med anknytning till trädgård och natur, säger Annika Övermyr, enhetschef Uddevalla stadsbibliotek.

Först ut 6 februari är författaren och fotografen Elisabeth Svalin Gunnarsson, som skrivit boken ”I min trädgård vill jag vara Karin”. Hon tar oss med till textilkonstnären Karin Larssons trädgård på Lilla Hyttnäs i Sundborn.

Författaren Tomas Bannerhed kommer till Uddevalla 6 mars. Han har bland annat skrivit ”I starens tid”, som är en fågelbok som tagits fram i samarbete med fotografen Brutus Östling. Tomas Bannerhed fick Augustpriset 2011 för sin skönlitterära bok ”Korparna”.

Den 15 mars kommer bloggaren, författaren och trädgårdsmästaren Linda Schilén. Hon pratar på temat ”Tänk som en trädgårdsmästare”, och har skrivit böckerna ”Genvägar till vacker trädgård” och ”Genvägar till köksträdgården”.

Trädgårdsinspiratören, matkreatören och författaren Hannu Sarenström kan du lyssna på 3 april. Föreläsningen har samma namn som hans senaste bok, ”Trädgårdslycka”. Han har även skrivit flera kokböcker. Innan föreläsningen startar håller Hannu Sarenström samtal på finska, i ett samarrangemang med Förvaltningsområdet för finska språket.

På Världsbokdagen 23 april kommer författaren Ola Larsmo, som tyvärr fick ställa in sin planerade föreläsning på biblioteket i november förra året. Han har skrivit boken ”Swede Hollow”.

- Vill man få en ny chans att lyssna på en spännande föreläsning med Ola Larsmo så får man nu boka ny biljett. Han ger en inblick i hur det var för de svenska immigranter som kom till USA i slutet av 1800-talet och som aldrig lyckades ta sig in i det nya samhället, säger Annika Övermyr.

Biljett krävs till samtliga författarföreläsningar och kostar 50 kronor. Två veckor innan aktuell föreläsning kan du boka biljett via biblioteket. Mer information finns i biblioteksprogrammet.

Biblioteken har också bokcirkelkassar att låna ut till grupper som vill starta bokcirkel. För de föreningar som planerar eller redan håller i språkkafé finns nu språkväskor att låna på Stadsbiblioteket. Väskorna är fyllda med böcker, både fack- och skönlitteratur. En av väskorna är anpassad för deltagare utan kunskaper i svenska, den andra är avsedd för deltagare som kommit en bit i sina studier i svenska.

Läs vårens biblioteksprogram

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00