Var med i kampen mot nedskräpningen

Varje vår deltar Uddevalla kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Från och med måndag 12 februari är anmälan öppen till Håll Sverige Rent.

Himmel

Under 2017 deltog 2474 personer i Uddevalla! Kan vi bli lika många i år eller kanske ännu fler?

Var med du också i kampen mot skräpet. Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel.

Vem som helst kan delta i Vi håller rent. Plocka skräp med dina kompisar eller din bostadsrättsförening. Ordna skräpplockning och knytkalas med alla barn och deras föräldrar på förskolan.

Från måndag 12 februari är anmälan öppen till Vi Håller Rent
Anmäl er på www.hsr.se. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Uddevalla kommer vi distribuera materialet vecka 16. Deltagare hämtar materialet hos Uddevalla energi, renhållningen, Repslagargatan 5, måndag-torsdag klockan 08.00-16.00 och fredag 08.00-15.00. Ring Lars Cart-Lamy, 070-629 78 30, innan ditt besök.

Sista anmälningsdatum är den 25 mars.

Sortera och återvinn
Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk till Havskuren återvinningscentral om möjlighet finns. Har ni samlat ihop stora mängder skräp kan ni få hjälp med bortförsel. Ring Lars Cart-Lamy för mer information.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00