Var med och fira Modersmålets dag

Modersmålets dag firas i Uddevalla torsdag 15 februari på Bohusläns museum. Välkommen att uppleva mat, musik, kläder och bilder från världens alla hörn och träffa modersmålslärare och elever!

Välkommen att fira Modersmålets dag!

Välkommen att fira Modersmålets dag!

Modersmålets dag firas för att uppmärksamma att det finns många människor i Uddevalla som pratar fler språk än svenska. På Bohusläns museum kan du få se elevarbeten, gå tipspromenad, få hennamålning på handen och lyssna på sång, dans och elevuppträdanden.

Under firandet kan du få information om olika språk och få veta mer om modersmålsundervisning. I kommunen finns sammanlagt 37 modersmålslärare som erbjuder modersmålsundervisning i 22 språk från förskolan upp till och med årskurs nio.

- Varmt välkomna till en eftermiddag med mycket liv och rörelse och stolta elever! Du behöver inte resa, det räcker att komma till Bohusläns museum denna dag för att få uppleva världen, säger Ingela Sörensson-Nilsson, chef modersmålsenheten.

Tid och plats: Torsdag 15 februari klockan 12.00-17.00, Bohusläns museum. Fri entré. Modersmålets dag är ett samarrangemang mellan Modersmålsenheten, Bryggan och Bohusläns museum.

Välkommen!

Modersmålets dag initierades av Unesco 1999 för att påminna om alla människors rätt att fritt tala och skriva sitt modersmål. Enligt Unesco kan närmare hälften av de 6000 språk som talas i världen idag vara försvunna vid slutet av det här århundradet. Den allra största delen – 96 procent – av alla språk i världen talas idag endast av 4 procent av världens befolkning.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00