Nu kan du ansöka om sommarlovspraktik

Kommunen erbjuder praktikplatser för ungdomar som inte får något sommarjobb. Du som är folkbokförd i Uddevalla kommun och som går ut grundskolans årskurs 9 samt årskurs 1 på gymnasiet, kan ansöka om sommarlovspraktik i år från den 1 mars.

Barn leker på dagis i sandlådan

Totalt är det minst 275 platser som kommer att lottas ut bland dem som söker. Sista anmälningsdag är den 18 mars. Sommarlovspraktik finns bland annat inom barnomsorg, äldreomsorg, grönyteskötsel, vaktmästeri, djurskötsel, bibliotek, fritidshem, kulturaktiviteter och seconhand/cafè.

Sommarlovspraktik är ingen anställning, utan en praktik för dig som inte får ett vanligt sommarjobb. Som sommarlovspraktikant får du möjlighet att få inblick i ett visst yrkesområde och kan skaffa dig erfarenheter från arbetslivet. De som tar emot praktikanter får möjlighet att komma i kontakt med framtida arbetskraft och visa vad ett visst yrke innebär.

I år kan du även söka praktik som unga kommunutredare eller kulturarbetare, då krävs att du skriver en motivering varför du vill söka till dessa praktikplatser.

Ersättningen för ungdomar som går ut årskurs 9 är 50 kronor/timme och för ungdomar som gått ut årskurs 1 på gymnasiet 52 kronor/timme.

Mer information och ansökan »