Se brännande ung teater i Uddevalla

Nu har du chansen att se två helt nyskrivna pjäser framföras av elever från Kulturskolan och Uddevalla gymnasieskola Sinclair. Den första pjäsen ”DNA” av Dennis Kelly har premiär den 9 mars på Regionteater väst. Den andra uppsättningen ”De fysiskt (o)möjliga” av Dennis Magnusson premiärvisas 12 mars på Uddevalla gymnasieskola Sinclair.

Scen ur teaterföreställningen DNA.

Scen ur DNA, som är en av de två pjäser med ung, nyskriven dramatik som du kan se i Uddevalla inom kort.

De högaktuella pjäserna är framtagna via Riksteatern och ingår i ett projekt där skolan, unga teateramatörer och professionella teatervärlden kan mötas. Projektet kallas för Länk och omfattar sammanlagt tre pjäser i Uddevalla. Två av pjäserna visas nu för allmänheten.

Välkommen att se spännande, brännande, ung teater!

DNA

I teaterföreställningen DNA möter vi ett gäng unga människor som har gjort något fruktansvärt. De har dödat Adam och nu måste de mörka brottet. DNA är en tät och viktig pjäs om hur en grupp unga människor har fastnat i sin ”flock”, sitt område och i sitt liv. Vem bär ansvar för ”flockens” handlingar? Finns det ett annat liv för mig någon annanstans? Eller går det att förändra mitt liv på plats?

DNA visas på Regionteater Väst

• Premiär fredag 9 mars klockan 19.00
  • 10 mars klockan 18.00
  • 13 mars klockan 19.00
  • 14 mars klockan 19.00

Biljetter kostar 80 kronor, 40 kronor för studerande. Köps via nortic.se

Affisch för DNA

De fysiskt (o)möjliga

De fysiskt (o)möjliga är en föreställning som handlar om att inte ge upp när man har ett problem. På en börsnoterad gymnasieskola någonstans i Sverige plockar en ung musiker upp en lapp i lärarrummet. Hon är på väg in till klassen där hon ska arbeta som vikarie. På lappen finns månadens problem, en tävling i fysik ämnade för spetsklasserna i naturläran. I klassrummet väntar en liten skara ungdomar med varierade diagnoser, grader av skoltrötthet och ren trots. På outgrundliga vägar lyckas de tillsammans lösa problemet. Deras oväntade kollektiva begåvning kan ta hela klassen till en internationell vetenskapsmässa. Men de möts av motstånd.

De fysiskt omöjliga visas på Uddevalla gymnasieskola Akademi Sinclair, sal 626

• Premiär måndag 12 mars klockan 19.00
  • 14 mars klockan 10.30
  • 15 mars klockan 10.30, 13.00
  • 16 mars klockan 13.30

Biljettpris: 80 kronor, 40 kronor för studerande. Biljetter bokas via e-post: nina.wall@uddevalla.se

Affisch för De fysiskt (o)möjliga

Föreställningarna kommer även att visas på en regional festival i Trollhättan. Ett urval av teatergrupper från hela landet blir sedan utvalda att medverka vid riksfestivalen av Länk i Stockholm i maj.