Bio för elever i årskurs sex och sju

På tisdag 13 mars blir det film på bio för elever som går i årskurs sex och sju i kommunen. Då visas filmen ”I kill gigants” på Biostaden Uddevalla. Filmvisningen har möjliggjorts tack vare det utökade samarbetet med Göteborgs filmfestival.

Alla sjätte- och sjundeklasser får möjlighet att gå på bio 13 mars.

Alla sjätte- och sjundeklasser har fått inbjudan till bio 13 mars.

Sammanlagt får över 600 elever se filmen under tisdagsförmiddagen. Alla kommunala skolor har fått inbjudan, liksom de fristående skolorna.

”I kill gigants” är en känslomässigt stark och storslagen historia om hur det är att växa upp och förlora någon, om självkänsla, vänskap och att våga lita på sin omgivning. Den handlar om flickan Barbara som är en bestämd, udda ensamvarg som blir retad i skolan. När det verkliga livet blir för tufft tar hon sin tillflykt till en fantasivärld, där hon är en modig hjälte som dödar onda jättar. Filmen baseras på en grafisk novell med samma namn, och skaparna av filmen har även producerat Harry Potter-filmerna.

- ”I kill gigants” är en ny kvalitetsfilm som visades på Göteborgs Lilla filmfestival. Vi tror att filmen är en bra grund till fortsatta samtal med eleverna i klasserna, säger Patrik Carlsson, kultursamordnare.

I samband med filmvisningen får alla skolor med sig ett arbetsmaterial som kan underlätta fortsatt diskussion.

- Det här är också en chans för alla elever att få en fin gemensam filmupplevelse på bio, säger Patrik Carlsson.

Trailer till filmen på Youtube

Mer information om filmen