Östraboelever vidare till final i matematiktävling

Fyra elever från Uddevalla gymnasieskola Östrabo kommer att delta i finalen av den nationella matematiktävlingen Gymnasiecaset 12-13 april Linköping. Det står klart efter en kvaltävling som nyligen genomfördes, då laget hamnade bland de fyra bästa i landet av sammanlagt mer än 250 medverkande lag.

Eleverna från Östrabo

Här är eleverna som går till finaltävling i Linköping: Albin Widengård, Carl Bredin, Olof de Blanche och Jesper Nordgren.

Laget från Uddevalla består av Carl Bredin, Olof de Blanche, Albin Widengård och Jesper Nordgren som går i samma klass i årskurs tre på naturvetenskapliga programmet.

Gymnasiecaset arrangeras av sektionen för Industriell ekonomi vid Linköpings universitet och testar deltagarnas problemlösningsförmåga i form av caselösning. Tävlingen består av fyra uppgifter inom teknik och ekonomi som ska lösas med hjälp av matematik inom en timmes tid. Laget från Östrabo arbetade tillsammans med uppgifterna, men kunde också dela upp arbetet mellan sig för att hinna få till bra lösningar på den korta tiden. I uppgifterna behöver eleverna göra egna antaganden, som kan vara bra eller mindre bra, och visa hur man kan använda matematik i arbetslivet.

- Uddevalla gymnasieskola Östrabo har deltagit i Gymnasiecaset tre gånger tidigare, men i år är första gången ett lag lyckats kvalificera sig till finalen i Linköping. Vi är glada över elevernas fina prestation i hård konkurrens och önskar dem stort lycka till, säger Fredrik Olsson, lektor i fysik vid Uddevalla gymnasieskola.

Mer information om Gymnasiecaset

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00