Bygget av nya Källdalsskolan startar igen

Bygget av Källdalsskolan har stått stilla i tre månader på grund av brister och felaktigheter i de grundläggande handlingarna av själva konstruktionen som upphandlad konsult har tagit fram.

Källdalsskolan bygget

- I veckan fick vi in de kompletteringar som vi efterfrågat så vi hoppas att bygget kan komma igång igen inom ett par veckor, säger Sten-Anders Olsson som är chef för projektenheten.

Sten-Anders Olsson berättar att hans medarbetare har haft en intensiv arbetsperiod, sedan byggstoppet, för att få in rätt material, granska kompletteringar och dubbelkolla konstruktionshandlingar.

- Just nu, kan vi inte svara på hur stor påverkan bygguppehållet kommer att ha på tidsplanen eftersom vi helt har fokuserat på att få igång bygget men vi kommer att titta på det, säger Sten-Anders Olsson.

Bygget av nya Källdalsskolan var beräknat att vara klart november 2019. Det tillfälliga byggstoppet innebär att kostnaderna ökar och en risk för att bygget blir försenat.

- Jag är mycket nöjd med den kontrollfunktion vi har som gjort att bristerna upptäcktes innan de fick några konsekvenser på byggnationen, säger Carina Johansson som är förvaltningschef för samhällsbyggnad.

Läs tidigare nyhet

För frågor och synpunkter kontakta gärna:
Kontaktcenter
Rådhuset vid Kungstorget
Telefon 0522-69 60 00

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00