Digitala veckan på biblioteken

Den digitala veckan, All digital week, är en kampanj som sker samtidigt över hela Europa under tiden 19-25 mars. På biblioteken i Uddevalla anordnas IT-caféer och författarquiz.

Under digitala veckan anordnas bland annat IT-café på biblioteken då du kan ta med din surfplatta, mobil eller dator och ställa frågor.

Under digitala veckan anordnas bland annat IT-café på biblioteken då du kan ta med din surfplatta, mobil eller dator och ställa frågor.

Kampanjveckan har två teman: bygg förtroende för teknik genom att utveckla kritiskt tänkande och mediekunskap, och utveckla ett livslångt lärande för att förbättra digitala färdigheter i en ständigt föränderlig och alltmer digitalt orienterad ekonomi.

- Biblioteken vill värna om att hjälpa människor med den nya tekniken, det är därför vi uppmärksammar kampanjveckan här i Uddevalla. Vi får många frågor om hur man exempelvis använder sin surfplatta, säger Gunilla Hjerne, informationshandläggare på Uddevalla stadsbibliotek.

Den digitala veckan startar med författarquiz på Stadsbiblioteket på måndag. Då har du chans att lära dig mer om olika författare med hjälp av bibliotekets författarlexikon Alex. På tisdag blir det IT-café med drop-in på Stadsbiblioteket.

- Välkommen med din surfplatta, läsplatta, mobil eller dator och ställ dina frågor, så försöker vi lösa dem tillsammans. Vi bjuder på en kopp kaffe, säger Gunilla Hjerne.

På onsdag blir det IT-café på Ljungskile bibliotek och på torsdag anordnas IT-café på Dalabergs bibliotek.

Varmt välkomna!

Program för Den digitala veckan (pdf)

Från och med torsdag 15 mars kan du också anmäla dig till Stadsbibliotekets kurs ”Våga klicka med surfplattor”

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00