Välkommen till Corax filmfestival

Vill du uppleva en glittrande festivaldag? På lördag 24 mars går Corax filmfestival av stapeln. Då kan du se massor av ung kortfilm på Biostaden Uddevalla med fri entré.

Biostaden Uddevalla

Upplev en glittrande kortfilmsfestival på Biostaden Uddevalla på lördag.

Corax är en årlig kortfilmsfestival, en mötesplats och en tävling för unga filmskapare.

- Varmt välkomna till Corax filmfestival! Alla besökare kommer att välkomnas på röda mattan med chans till en stunds mingel och fotografering, sedan blir det filmvisning, säger Kim Jondell, kultursamordnare.

I år har sju unga filmskapare från olika delar av Fyrbodal lämnat in kortfilmer till Corax filmfestival och samtliga bidrag kommer att visas. Det blir både skräck, dokumentär, animerat och drama – kvällen bjuder på en blandad kompott. Filmerna är upp till 15 minuter långa och visas i två olika filmpass.

En jury kommer sedan att ge alla filmare respons på sitt bidrag och ta ställning till vilken film som vinner Corax filmfestival 2018. Juryn består av Josefin Hardstedt, Göteborgs filmfestival, Theodor Williams från Dockhus animation och Film i Väst samt Kevin Karlsson, filmintresserad elev på mediaprogrammet på Uddevalla gymnasieskola Sinclair. Pristagaren vinner en Corax-statyett och presentkort på biostaden. Den film som vinner kommer även att visas på bio av Filmis - Uddevalla Filmstudio.

Affisch för Corax

- Det kanske häftigaste är att alla unga filmskapare får se sin egen film på bio, på biostadens största filmduk. När man deltar i Corax kan man knyta värdefulla kontakter och bygga nätverk. Vi har ett nära samarbete med Film Cloud och Kultur i Väst, och ett fördjupat samarbete med Göteborgs filmfestival under året, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Kortfilmaren Shahab Mehrabi som vann Göteborgs filmfestivals kortfilmspris Startsladden i år, är inbjuden som gäst till Corax filmfestival. Han ska berätta om sin prisade film Götaplatsen #flerochfler.

Varmt välkomna till en glittrande filmkväll!

Tid och plats: Lördag 24 mars klockan 16.00, Biostaden Uddevalla

Mer information om filmerna och om Corax filmfestival

Corax filmfestival finns också på:
Instagram
Facebook
Youtube

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00